Header

O NAMA

STVARAMO

USPOMENE

Željko Aleksić

Direktor

Ana Aleksić

Umetnički Direktor

Milena Martić

Glumica

Nemanja Stamatović

Glumac

Nebojša Joković

SCENOGRAF

Gordana Džanković

KOSTIMOGRAF

Aleksandar Aleksić

TEHNIČKA PODRŠKA

Intervju Maximus Art

Ispričajte nam malo o počecima? Odakle želja za radom sa decom?

Željko: Prvi profesionalni ugovor koji sam potpisao, još kao student glume bio je za dečiju predstavu, i tako, rodila se ljubav. To je rad koji ispunjava, razmena energije i radosti.

2009 godine grupa kreativnh ljubitelja pozorišne umetnosti okupila se oko iste ideje. Napraviti maksimalno – umetnički proizvod, koji će da nasmeje najmlađe, a i njihove roditelje. Tako je nastalo pozorište Maximus Art, i prva predstava “Zaljubi se Cica u princa”.
Koje su glavne vrednosti koje pokušavate da promovišete?

Željko: Pored smeha i dobrog provoda, svaka predstava promoviše na svoj jedinstven način i neku od sledećih vrednosti: humanost, poštenje, požrtvovanje, ljubav, hrabrost i tolerancija.
Ispričajte nam o samoj pripremi predstave, scenografiji? Koliko rada i truda je potrebno uložiti?
Željko: Svaka predstava nastaje na drugačiji način. Za neke predstave inspiracija dolazi od same publike, mališani nam ispričaju neku njihovu priču, šta vole ili čega se boje – tako je nastala predstava “Kuc kuc ima li koga?” – gde se bavimo strahom i njegovim prevazilaženjem, likovi su maštoviti i cela predstava ima neku ”magičnu“ notu.

Bavimo se pitanjem – Šta deca rade kada ostanu sama kod kuće, kako da se zabave jedino pomoću mašte i kreativnosti – “Spasa Dosada”
Ekološka priča + dramatizovane basne – “Ozdravila lisica”
Zašto je važna zdrava ishrana i kako jedna kuhinja postaje čarobna – “Čarobna kuhinja

Neke priče su nam jednostavno mnogo drage da je neizbežno da ih dramatizujemo i predstavimo na naš način – “Priča o vuku i Crvenkapi”, “Princeza i dva ljuta gusara”, “Iznenadna poseta G.Mocarta

Trudimo se da svaka predstava ima zanimljivo i kreativno rešenje za scenografiju i kostim, da bude posebna i jedinstvena. Od ideje do realizacije prođe i do dva meseca, i svako na svom polju nosi sa sobom tu ideju kao inspiraciju: Pisac, reditelj, koreograf, glumci, scenograf, kostimograf…
 Posle svake predstave, naši glumci se druže sa publikom, dečica imaju jedinstvenu priliku da na sceni dodirnu lutke, dekor, rekvizitu, maske i da popričaju sa junacima predstave. To druženje je toliko divno i ostavlja utisak kako na decu tako i na glumce i stvara neke posebne uspomene, tako naše pozorište raste u pravom okruženju.
U našim predstavama ne postoje zli i opasni likovi, mi zaplet pravimo duhovitim situacijama, radoznalim lutkama, nestašlucima i smelim putovanjima