Header

O NAMA

STVARAMO

USPOMENE

Željko Aleksić

Direktor

Ana Aleksić

Umetnički Direktor

Milena Martić

Glumica

Nemanja Stamatović

Glumac

Intervju Maximus Art

Ispričajte nam malo o počecima? Odakle želja za radom sa decom?

Željko: Prvi profesionalni ugovor koji sam potpisao, još kao student glume bio je za dečiju predstavu, i tako, rodila se ljubav. To je rad koji ispunjava, razmena energije i radosti.

2009 godine grupa kreativnh ljubitelja pozorišne umetnosti okupila se oko iste ideje. Napraviti maksimalno – umetnički proizvod, koji će da nasmeje najmlađe, a i njihove roditelje. Tako je nastalo pozorište Maximus Art, i prva predstava “Zaljubi se Cica u princa”.
Koje su glavne vrednosti koje pokušavate da promovišete?

Željko: Pored smeha i dobrog provoda, svaka predstava promoviše na svoj jedinstven način i neku od sledećih vrednosti: humanost, poštenje, požrtvovanje, ljubav, hrabrost i tolerancija.
Ispričajte nam o samoj pripremi predstave, scenografiji? Koliko rada i truda je potrebno uložiti?
Željko: Svaka predstava nastaje na drugačiji način. Za neke predstave inspiracija dolazi od same publike, mališani nam ispričaju neku njihovu priču, šta vole ili čega se boje – tako je nastala predstava “Kuc kuc ima li koga?” – gde se bavimo strahom i njegovim prevazilaženjem, likovi su maštoviti i cela predstava ima neku ”magičnu“ notu.

Bavimo se pitanjem – Šta deca rade kada ostanu sama kod kuće, kako da se zabave jedino pomoću mašte i kreativnosti – “Spasa Dosada”
Ekološka priča + dramatizovane basne – “Ozdravila lisica”
Zašto je važna zdrava ishrana i kako jedna kuhinja postaje čarobna – “Čarobna kuhinja

Neke priče su nam jednostavno mnogo drage da je neizbežno da ih dramatizujemo i predstavimo na naš način – “Priča o vuku i Crvenkapi”, “Princeza i dva ljuta gusara”, “Iznenadna poseta G.Mocarta

Trudimo se da svaka predstava ima zanimljivo i kreativno rešenje za scenografiju i kostim, da bude posebna i jedinstvena. Od ideje do realizacije prođe i do dva meseca, i svako na svom polju nosi sa sobom tu ideju kao inspiraciju: Pisac, reditelj, koreograf, glumci, scenograf, kostimograf…
 Posle svake predstave, naši glumci se druže sa publikom, dečica imaju jedinstvenu priliku da na sceni dodirnu lutke, dekor, rekvizitu, maske i da popričaju sa junacima predstave. To druženje je toliko divno i ostavlja utisak kako na decu tako i na glumce i stvara neke posebne uspomene, tako naše pozorište raste u pravom okruženju.
U našim predstavama ne postoje zli i opasni likovi, mi zaplet pravimo duhovitim situacijama, radoznalim lutkama, nestašlucima i smelim putovanjima