Header

Radionice

Telo Prostor Vreme

Program letnje radionice “ Telo , Prostor , Vreme “ je otvorenog tipa,  predviđen je za odrasle (18+), odnosno  glumce, igrače i sve  zainteresovane . Svi programi u okviru radionice su prilagodjeni polaznicima, predstavljaju takozvani „generalni nivo“ odnosno pogodni su za pohadjanje kako profesionalnim izvodjačima – igračima i glumcima, tako i svim zainteresovanima.

Ideja cele radionice je rad na osvešćivanju tela učesnika,  naročito  u odnosu na prostor , kao i u odnosu na druge, zatim postizanje koncentracije i prisustva u trenutku stvaranja, kao i krajnji cilj, mogućnost artikulacije tela do te mere da se postigne određeni izraz, odnosno primena u konkretnom umetničkom radu, kao što su stvaranje lika kod glumaca, odnosno slobode i izraza  kod igrača i svih koji su zainteresovani.

Javni nastup

Radionica scenskog i javnog nastupa namenjena je svim zainteresovanima, a naročito studentima novinarstva, menadžmenta, odnosa sa javnošću, tv i radio voditeljima, kao i svima koji žele da nauče i primene tehnike radionice u poslovnoj i svakodnevnoj komunikaciji. Nizom različitih vežbi i ogleda učesnici bi stekli sigurnost, znanje i potrebno iskustvo za pojavljivanje pred bilo kojim vidom medija, odnosno javni nastup bilo koje vrste – od polaganja ispita do gostovanja na televiziji.

Strah od nastupa je česta pojava. On ne prolazi izgovorom magičnih reči, već dobrom pripremom i naučenim tehnikama, kojima ćemo se baviti na radionici.

Od tela do lika

Svaki čas počinje laganim vežbama zagrevanja, zasnovanim na principima “Release” tehnike u igri, koncipiranim tako da podstiču stvaranje osećaja sopstvenog tela, zatim svesti o prostoru, kao i ritmu, intenzitetu i obimu pokreta. Kroz igru učesnici će otkriti potpune mogućnosti svog tela, kao i osećaj slobodnog kretanja. Nakon toga uvode se vežbe interakcije u grupi, zatim vođene improvizacije, zasnovane na principima Decroux-ove metode; vežbe stvaranja lika kroz pokret. Za kraj, sledi opuštanje sa naglaskom na disanju i laganom istezanju.

Predavači

Savremena igra – Ana Aleksić
Balet – Guljnara Popović
Scenski pokret i improvizacije – Željko Aleksić

Predavač

Željko Aleksić

Predavači

Savremena igra – Ana Aleksić
Scenski pokret i improvizacije – Željko Aleksić

                                                      NOVE RADIONICE U PRIPREMI